ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

5 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία υπενθυμίζει 5 εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σας και συνολικά της οικογένειάς σας: Μη...

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Περιεχομενο

5 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία υπενθυμίζει 5 εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σας και συνολικά της οικογένειάς σας:

Μην παραλείπετε το πρωινό

Το ακούμε συχνά, όμως είναι αλήθεια :  το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Ωστόσο, σχεδόν οι μισές οικογένειες το παραλείπουν τακτικά. Το πρωινό έχει συσχετιστεί με καλύτερη μνήμη, υψηλότερες σχολικές επιδόσεις, ιδανικότερο σωματικό βάρος και βελτιωμένη συνολική διατροφή.

Έχετε πάντα εύκαιρα υγιεινά σνακ

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εξαιρετικά σνακ για τα παιδιά όταν πεινάνε. Τα σνακ μπορούν να υποστηρίξουν, ή ακόμα και να ενισχύσουν, το συνολικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής του παιδιού σας, εάν έχετε στη διάθεσή σας τις σωστές τροφές.

Προσέξτε τις μερίδες σας

Η υπερκατανάλωση τροφής είναι εύκολη όταν υπάρχει πάρα πολύ ποσότητα στο πιάτο. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη σωστό μέγεθος της μερίδας για κάθε τροφή. Εάν έχετε αμφιβολία συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. 

Φάτε μαζί ως οικογένεια

Η κατανάλωση γευμάτων μαζί μπορεί να βοηθήσει όλους να τρώνε πιο υγιεινά, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εξερευνήσετε νέα τρόφιμα μαζί και μια εξαιρετική στιγμή για οικογενειακές συζητήσεις!

Διατηρήστε τα οικογενειακά γεύματα χωρίς μέσα ενημέρωσης.

Το φαγητό μπροστά στην οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Η ώρα του φαγητού είναι μια σημαντική στιγμή για οικογενειακές συνομιλίες και ανταλλαγή εμπειριών της ημέρας χωρίς να παρεμποδίζουν τα τεχνολογικά μέσα.

Θυμηθείτε

Πέρα από τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές διατροφής, κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να διαφέρουν σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε οργανισμού. Μην αμελείτε να συζητάτε το διατροφικό προφίλ του παιδιού σας με τον παιδίατρο, να εκφράζετε οποιαδήποτε ανησυχία ή απορία και να ζητάτε εξατομικευμένες συστάσεις.

 

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Ο Δρ Μηνάς Κρεμενόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ειδίκευση στην παιδιατρική και ιδιαίτερο ερευνητικό και κλινικό ενδιαφέρον στις νευροαναπυξιακές διαταραχές νεογνών-βρεφών-παίδων και στην παιδική διατροφή.

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα