ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Περιεχομενο

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Γνωριμία & Συζήτηση με μελλοντικούς γονείς, συμβουλευτική υποστήριξη

  • Εκπαίδευση για την βέλτιστη ψυχοκινητική, σωματοαισθητηριακή ανάπτυξη νεογνού- βρέφους

  • Οικογενειακό ιστορικό

  • Ενημέρωση για θηλασμό

  • Υποστήριξη λεχώνας

  • Φροντίδα νεογέννητου

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά σε όλους τους μελλοντικούς γονείς μια παιδιατρική προγεννητική επίσκεψη πριν από τον τοκετό  -συνήθως κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ή και νωρίτερα-  ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και ενός πλαισίου υποστήριξης. Σε αυτό το στάδιο, ο γονέας είναι σε θέση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και να εστιάσει σε πληροφορίες ώστε να νιώσει κατάλληλα προετοιμασμένος για τις επερχόμενες προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια μια προγεννητικής επίσκεψης πραγματοποιείται μια πρώτη γνωριμία και συζήτηση με την οικογένεια. Συλλέγονται σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την εγκυμοσύνη και το οικογενειακό ιστορικό. Δίνονται πλήρεις οδηγίες για όσα πρέπει να γνωρίζει ένας νέος γονιός όσον αφορά την ασφάλεια και την ευημερία του καινούργιου μέλους της οικογένειας. Η παιδιατρική προγεννητική επίσκεψη είναι μια καλή στιγμή για να μιλήσουμε για τα φυσιολογικά συναισθήματα άγχους από το κλάμα ενός μωρού ή άλλες απαιτήσεις φροντίδας ενός βρέφους, καθώς και για να θέσουμε ξεκάθαρα σχέδια για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του άγχους προτού νιώσετε καταπονημένοι.

Εκτός από την απάντηση σε οποιεσδήποτε επείγουσες ερωτήσεις έχουν οι γονείς σχετικά με το να φέρουν ένα νέο μωρό στο σπίτι, μια προγεννητική επίσκεψη μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη προκλήσεων που δεν έχουν αναγνωριστεί, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη ή η αντιμετώπιση δυσκολιών που αφορούν το θηλασμό. Ταυτόχρονα, μπορεί να εισαγάγει θετικές στρατηγικές γονικής μέριμνας αλλά και τρόπους οικοδόμησης ισχυρών δεσμών γονέα-παιδιού που προάγουν την ανθεκτικότητα και βοηθούν ένα παιδί να παραμείνει συναισθηματικά υγιές. Οι γονείς ενθαρρύνονται να φέρουν στην επίσκεψη άλλα μέλη της οικογένειας που πρόκειται να έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του μωρού. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η προγεννητική επίσκεψη στον παιδίατρο συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους γίνονται γονείς για πρώτη φορά καθώς και σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν επιπλοκές, σε πολύδυμες εγκυμοσύνες ή σε διαδικασία υιοθεσίας παιδιού.

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Ο Δρ Μηνάς Κρεμενόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ειδίκευση στην παιδιατρική και ιδιαίτερο ερευνητικό και κλινικό ενδιαφέρον στις νευροαναπυξιακές διαταραχές νεογνών-βρεφών-παίδων και στην παιδική διατροφή.

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

5/5

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΚΡΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ MD, PhD, MSc

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα